תרגילים מסוכנים, כמה פעמים שמעתם את זה – "אל תעשה/י את התרגיל הזה, זה מזיק לגב/ברכיים"?
גוף האדם בנוי לתנועה ופחות לכוח. נכון שישנם תרגילים שיש בהם יותר עומס מאשר אחרים, אבל האם זה אומר שעלינו להימנע מהם?
ממש, אבל ממש לא!
אין דבר כזה תרגיל לא טוב! אפילו המשפט "ביצוע לא טוב" צריך להיות בעירבון מוגבל. יש בהחלט דבר כזה – עומס לא מתאים. כלומר, אולי מבצעים תרגיל בו הביצוע לא יתאים לעומס שנמצא על המבצע.
למשל – המיתוס המפורסם ש"אסור לעבור את קו קצות האצבעות בסקווט", אז נכון שיש יותר עומס על הברכיים כאשר הן עוברות את קו קצות האצבעות (20% יותר), אז מה? הברכיים שלנו הן בולמות זעזועים, זה חלק מהתפקיד שלהן! עוד פרט קטן שלא נוטים להזכיר זה שבגלל הזוויות והמפרקים המעורבים בתנועה, נראה שאם לא נעביר את העומס הקטן הזה לברכיים, העומס על מפרק הירך / עמוד השדרה יעלה פי 10(!) – עכשיו תחליטו איפה צריך להיות העומס.
עוד דבר, למי שיש רגליים ארוכות, נראה שאם הברכיים לא יעברו את קו קצות האצבעות, העומס דווקא יהיה אפילו יותר גבוה. כלומר, אפילו למבנה הגוף יש חשיבות לצורת הביצוע.
ואם חשבתם להגיד, אוקיי אז יש עוד תרגילים לרגליים/ישבן, אני פשוט לא אעשה סקווט (או דד-ליפט). רק כדי להדגיש כמה התרגיל הזה פונקציונאלי וחשוב לכולם – אז בהצלחה לכם לנסות:
- להיכנס לאוטו
- לצאת מהאוטו
- לשבת על כסא / אסלה
- לקום מהכסא / אסלה
- לשבת או לקום בכלל!
- להרים שטר של 200 מהרצפה
- להרים את הילד שלכם מהרצפה
- ואנחנו מניחים שהבנתם את הרמז!
בשורה התחתונה – אם הטכניקה שלכם טובה והעומס מתאים – אין שום תנועה או תרגיל שיהיה מסוכן או לא מתאים עבורכם.
אנחנו נוודא שקודם כל הטכניקה שלכם תהיה טובה – חלוקת העומסים תתאים למבנה הגוף שלכם ותגיעו לתוצאות אליהם אתם מייחלים ללא עומסים מיותרים ופציעות עוד יותר מיותרות.