הנה 7 "עובדות" שאתם עדיין מאמינים להן בקשר לפעילות גופנית, למרות שהן ממש (אבל ממש!) לא נכונות:
-
מי שלא מזיע – לא שורף שומן: זהו ש… לא. או לפחות לא מדויק. אמנם ישנה ירידה במשקל למזיעים בינינו אבל מדובר בעצם במים. כאשר תשתו – תחזירו את המשקל הזה. זיעה היא חלק ממנגנון הקירור של הגוף, ואינה קשורה ישירות לתהליכי שריפת אנרגיה בגוף.
-
אימון משקולות מנפח את הגוף אז צריך להתרכז באירובי כדי לרדת במשקל: אימון משקולות אינו "מנפח". ישנם שיטות רבות ומגוונות כדי לעלות במסת השריר, חלקן יעילות יותר וחלקן פחות אך זה אינדיבידואלי לחלוטין ואין שיטה אחת טובה. אם המטרה היא ירידה במשקל – דרך אימונים ניתן לבזבז הרבה קלוריות ואמנם באימונים אירוביים ישנו ניצול קלורי גבוה יחסית אך חשוב לזכור שאם לא מתאמנים על השרירים – הם יתחילו להצטמק מחמת חוסר שימוש.
-
אם לא התאמנתי עם משקולות בצעירותי – מה הטעם להתחיל עכשיו?: אין שום קשר לגיל שלכם ולאימון משקולות. אפשר להתחיל בכל גיל כל עוד העומס מותאם אישית.
-
ילדים צריכים להימנע ממשקולות – זה פוגע בגדילה: מיתוס עתיק יחסית שהתחיל בגלל ששמו לב שמרימי משקולות הם נמוכים יחסית אז הסיקו שאימון משקולות פוגע בגדילה. זה כמו להסיק שדיאט קולה משמינה כי רואים הרבה אנשים שסובלים מעודף משקל שותים אותה אין קשר. אימון משקולות (מותאם) יכול רק לתרום לגדילת הילדים.
-
אם מתאמנים נכון – שומן הופך לשריר: אוי הלוואי… על הדרך אפשר להגיד גם שאם ממש מתאמצים, אפשר להפוך בורקס לסלט. מדובר בשתי רקמות שונות לחלוטין אחת מהשנייה ואין אפשרות כזו. עם זאת, תזונה מתאימה, אימון מותאם והתמדה יובילו לירידה במסת השומן ועלייה (או לפחות שימור) של מסת השריר.
-
מתיחות לפני/אחרי אימון ימנעו כאבי שרירים אחרי האימון: משהו ששמענו ממורים לספורט מאז שאנחנו ילדים. מתיחות (סטטיות) בתחילת אימון הן משהו שאפילו רצוי להימנע ממנו, מתיחות בסוף האימון יכולות לתרום לסיים את האימון עם תחושה טובה יותר אך אין להן שום תרומה נגד כאבי שריר מאוחרים (אלו קשורים יותר לעומסים שהופעלו באימון עצמו).
- האימון הכי טוב הוא…: אחד המשפטים הכי נפוצים היום, כל אחד ואחת כמעט יספרו לכם על שיטה חדשה/סודית/מדהימה של איזשהו גורו כזה או אחר (שומעים לא פחות בהיבט התזונתי גם). האימון הכי טוב זה האימון שהגעתם אליו וביצעתם.